In het kader van Preventie met Gezag is de Persoonlijke Aanpak Delft (PAD) verbreed en verstevigd. De Persoonlijke Aanpak Delft is onderdeel van de Zorg- en Veiligheidskamer Delft (ZVKD) en heeft als doel het (afglijden naar) overlastgevend en/of crimineel gedrag van Delftse jongeren te doen stoppen en hiermee de leefbaarheid en veiligheid te verbeteren. De criteria van de aanpak zijn herijkt om eerder te kunnen interveniëren en voorkomen dat jongeren doorgroeien in de criminaliteit. Ook is de samenwerking met de Raad voor de Kinderbescherming (RvdK) en Reclassering Nederland (RN) versterkt. De intensieve samenwerking zorgt voor een snelle informatie-uitwisseling en het gebruik van elkaars kennis en expertise. Naast het versterken van de samenwerking met bestaande partners onderzoeken we ook mogelijkheden met nieuwe partners. Ook loopt er binnen de aanpak een pilot waarbij een intensieve variant van jeugdreclassering wordt ingezet, genaamd Straatkracht. Deze werkwijze is gericht op het ondersteunen van jongeren in het weg bewegen van een (georganiseerde) criminele en gewelddadige context, naar een positief, veiliger pro-sociaal leven. 
Ook is in 2024 de netwerkaanpak gericht op rivaliserende jeugd voortgezet. De integrale netwerkaanpak heeft het doel om de overlast en het criminele gedrag van het netwerk en de individuele netwerkleden te stoppen en het risico op escalatie en nieuwe incidenten weg te nemen. Sinds 2024 heeft Delft de pilot 'Dealbreakers' als vast onderdeel van de aanpak tegen jonge aanwas in (drugs)criminaliteit opgenomen. Binnen deze aanpak is een doorlopende leerlijn opgenomen, waarin voorlichtingen worden gegeven in ieder leerjaar van het voortgezet onderwijs aan leerlingen en daarnaast aan ouders en schoolpersoneel. Op deze manier kunnen deze voorlichtingen echt het verschil maken. Op dit moment zijn 5 scholen in Delft bezig met het implementeren van de gehele doorlopende leerlijn. Andere scholen nemen momenteel onderdelen van deze leerlijn af. In het basisonderwijs is een pilot gestart met een module van 5 lessen gericht op weerbaarheid tegen verschillende vormen van criminaliteit. 
Om dit probleem daadkrachtig en regionaal aan te pakken, hebben de gemeenten Delft, Zoetermeer en Den Haag, het Openbaar Ministerie, AP Den Haag (OM), de politie en het Zorg- en Veiligheidshuis Haaglanden (ZVHH) de handen ineengeslagen en een regionale aanpak op gewelddadige rivaliserende jeugd(groepen) ontwikkeld. Doel van onze regionale aanpak is een veiligere regio door parallel aan de lokale aanpakken op deze jeugdgroepen samen te werken, kennis en expertise te bundelen, en trends en knelpunten te signaleren.