Delft kent verschillende organisaties voor beeldende kunst die elkaar goed aanvullen en zorgen voor een kunstklimaat dat past bij de stad. Dat willen we versterken. Binnen het beeldendekunstbeleid leggen we meer de verbinding met Museum Prinsenhof dat meer hedendaagse kunst zal presenteren en met de TU Delft die in hun kunstbeleid, projecten en een 'artist in residence'-programma bewoners betrekt. Om verder te bouwen op een stabiele basis en voor het versterken van het kunstklimaat is een duurzame subsidierelatie van belang. Naast de rijksmiddelen Beeldende Kunst en Vormgeving (BKV), bedoeld voor de versterking van het hedendaagse kunstklimaat, werken we aan een duurzame gemeentelijke bijdrage door middel van een nieuwe subsidieregeling. Het gaat om een brede cultuurregeling. Hiermee is het mogelijk om een matching van de BKV-middelen te realiseren. 

Daarnaast is een toenemende vraag naar betaalbare ateliers/werkruimtes. We zijn gestart het atelierbeleid te vernieuwen, dat op de korte termijn gericht is op de betaalbaarheid van de ateliers om leegstand te voorkomen en de functie te behouden. Op lange termijn onderzoeken we een uitbreiding van het aantal ateliers, ook in relatie tot broedplaatsen. Broedplaatsen bieden ruimte aan makers en brengen bedrijvigheid in gebieden. Dit draagt bij aan de aantrekkingskracht van gebieden.

Samen met Delft Marketing is een vernieuwing van de Uitagenda opgezet, waardoor beeldende kunstorganisaties meer zichtbaar worden gemaakt voor bewoners en bezoekers. Hier zetten we verder op in alsook het voortzetten van de kunstladder om het bijzondere beeldendekunstaanbod nog meer bekend te maken onder bewoners en bezoekers.